Tot mai des auzim despre ideea de teambuilding și de companii care aleg să-și trimită angajațîi în mici vacanțe împreună, „cu scopul de a întări spiritul de echipa”, spun ei. Dar la ce ajută cu adevărat și de ce ar trebui că mai multe firme să ia această practică în considerare?
Iată câteva aspecte pe care le poți îmbunătăți printr-un teambuilding:
-
Relația angajat – companie
De foarte multe ori, angajații privesc compania la care lucrează ca pe o entitate abstractă care le plătește salariul. De cealaltă parte, companiile fac tot posibilul pentru a asigura bunăstarea celor care lucrează pentru ei. Ele încearcă, în același timp, să îi introducă pe angajați în spiritul firmei, împărtășind din valorile și principiile pe care aceasta își bazează activitatea.
În aceeași direcție, un teambuilding are că scop familiarizarea angajaților cu acest set de principii și valori într-un cadru mai personal, mai puțîn formal și rigid. Din această perspectivă, angajații pot privi compania aproape că pe o persoană, față de care pot simți chiar respect și admirație, ori pot înțelege mai bine cum funcționează firma și ce scop are, de fapt, postul pe care îl ocupă. Ei pot simți că iau cu adevărat parte la viață companiei și nu sunt doar un mic pion neimportant. Barierele dintre simplul angajat și companie vor fi înlocuite de o atitudine reală de implicare și într-ajutorare, consolidând, în cele din urmă, relația dintre cei doi.
-
Relația dintre angajați
Unele dintre cele mai importante întrebări pe care viitorii angajați le pun la un interviu sunt cele legate de echipă, de atmosfera de la lucru și de „cum sunt colegii?”. Asta pentru că e foarte important să te înțelegi cu cei cu care vei lucra, să ajungi să îi cunoști și să poți comunica deschis cu ei. Și ce ocazie mai bună de a lega prietenii, dacă nu într-un teambuilding? Cadrul relaxat din vacanță, activitățile de echipa și experiențele trăite împreună pot contribui la îmbunătățirea relației dintre angajați, se pot crea noi prietenii ori se pot rezolva divergențe.
În plus, faptul că angajații pot fi puși în față unor provocări în timpul activităților sau faptul că se lasă descoperiți așa cum sunt în viață de zi cu zi, poate scoate la iveală aptitudini care pot ajută pe parcurs la consolidarea echipei. Spre exemplu, faptul că altcineva este foarte bun la rezolvarea rapidă de probleme, altcineva este foarte creativ sau o altă persoană are aptitudini excelente de comunicare, poate facilita împărțirea sarcinilor din echipă pentru rezultate cât mai bune, fiecare reușind să facă ce știe cel mai bine.
-
Creșterea motivației
O echipă fericită este și o echipă motivată. Din perspectiva unui angajat, faptul că rezonează cu principiile companiei pentru care lucrează, că înțelege ce are de făcut și de ce și, mai ales, faptul că face parte dintr-o echipă care îl susține și pe care se poate baza, îl motivează în mod natural să se dedice muncii și să ofere tot ce are mai bun. Iar teambuildingul nu este decât ocazia pefectă pentru a scoate oamenii din rutina zilnică de la job, de a-i încuraja să se destindă și să caute relaxarea și motivația alături de ceilalți colegi.
Mai mult de atât, această scurtă vacanță poate fi văzută și că pe o recompensă pentru efortul depus. Poți alege locuri liniștite, cu aer curat, în care oamenii să poată avea spațiul și oportunitatea de a lua parte la activități relaxante, distractive și cât mai diverse.
-
Rezultatele companiei
O companie nu ar putea avea rezultate bune fără angajați dedicați. Dar dacă aceștia sunt mulțumiți și își îndeplinesc sarcinile cu plăcere, cifrele vor vorbi de la sine. De asemenea, activitățile care au loc pe parcursul teambuildingului, pe lângă scopul recreativ, au și scopuri practice, care presupun implicarea tuturor angajaților la viața firmei, spre exemplu discuții legate de crearea de proiecte, posibile colaborări, strategii de implementare ori promovare a proiectelor existente. În final, pot apărea noi idei și oportunități pentru companie care să contribuie la dezvoltarea ei viitoare.
Acum că am aflat de ce este bine să îți duci echipa în teambuilding, să îți spunem și unde:
Fisherman’s Colibița Resort este locul perfect în care să pleci în vacanță cu toți colegii de muncă. Ai parte de munte și aer curat, dar te poți bucură și de lac, iar echipa noastră experimentată îți pune la dispoziție toate facilitățile pentru a lua parte la cât mai multe activități: plimbări pe munte, pe lac, teren de sport în aer liber și focuri de tabăra, spațiu atât pentru ședințe, cât și pentru activități recreative în interior, precum biliard ori tenis de masă.
Nu mai aștepta! Contactează-ne direct de pe site, pe pagina de Facebook: Fisherman’s Colibița sau la telefon: 0746-511961; 0746-051344.