Colibita 229B, Bistrita-Nasaud, CP 427007

Trasee pentru drumeții în Colibița, special cocepute pentru începători!

Pe lângă aerul curat și imaginea frumoasă a lacului, Colibița este cunoscută și pentru împrejurimile care-ți taie respirația. De îndată ce pornești la pas pe potecile bătătorite, este imposibil să nu rămâi captivat de peisajele scoase din povești, de susurul apelor, de liniștea ce înconjoară pădurea.

De aceea, Fisherman’s Colibița organizează drumeții pentru cei ce aleg să-și petreacă vacanța alături de noi. Fie că este vară sau iarnă, traseele noastre te vor surprinde întotdeauna. Natura este schimbătoare, așa că mereu există posibilitatea de a face poze unice, de a te bucura de momente inedite și a te minuna de măiestria acesteia. Mai mult, la finalul unui traseu, vei putea împărtăși poveștile în jurul focului, alături de alți drumeți.  

Așa cum se spune din bătrâni, dacă vei respecta natura și muntele și ele te vor respecta la rândul lor. De aceea, traseele noastre sunt gândite în funcție de gradul tău de pregătire, de durată și tipul de echipament necesar.  

Așa că, nu contează dacă ești începător sau avansat, noi vom avea grijă să te simți bine! 

În acest articol voi prezenta cele două trasee destinate începătorilor, care durează aproximativ 4h și se desfășoară pe aproximativ 10-11 km.

Ambele încep din resortul nostru, Fisherman’s Colibița, cunoscut pentru ospitalitate și interesul cu care ne tratăm oaspeții, dar și pentru mesele festive, activitățile de agrement și respectul pe care-l purtăm naturii!  

Apoi, continuăm traseul spre satul Colibița unde veți vedea ce dă culoare locului, satul fiind cunoscut pentru mistere. Fiind un sat relocat, bătrânii locului vorbesc întotdeauna de istoria fantastică a acestuia: de la un sătuc ascuns printre munți, cunoscut doar de cei care se încumetau să facă drumul anevoios prin pădure, la fondarea unui spital de TBC, la inundarea fostului sat pentru a asigura energie orașului, iar, în prezent, o stațiune turistică cunoscută pentru beneficiile aduse sănătății, peisajele de basm și voia bună a oamenilor. Mai mult, pentru cine este suficient de curios, probabil va afla și legendele locului.  

De acum, drumurile celor două trasee se despart: primul va continua spre Valea Irimia de Jos și Tăul Zânelor, iar cel de-al doilea ne va duce spre Valea Izvorul Lung și Șaua Terha.  

Așa cum îi spune și numele, drumul spre Tăul Zânelor este unul magic. Deși scurt, dacă-l străbați, vei vedea o pădure pe cât de tânără, pe atât de bătrână datorită arborilor. Aceștia par zvelți, subțiri și înalți, pe când, dacă vei sta să le admiri frumusețea, vei realiza că sunt la fel de sălbatici și bătrâni precum însăși munții. Mai apoi, continuând prin Poiana Zânelor, vei auzi susurul apei și strigătul de mult apus al celor doi ciobani din cauza cărora zânele s-au mâniat. O dată ajunși la Tăul Zânelor, printre molizi, vei putea să te bucuri de lac și să admiri speciile de plante din rezervația naturală: bulbuc de munte, lalea pestriță sau roua cerului. 

Cel de-a doilea traseu, este asemenea unui drum inițiatic. Acesta începe la pas ușor, domol, călătorind pe-o vale lungă, puțin abruptă și stâncoasă, alături de umbra arborilor și apa limpede ca, mai apoi, să oprim în Șaua Terha. Aici, veți putea admira crestele Călimanilor și să vă odihniți.  

După ce veți vedea măreția munților, suntem convinși că veți vrea să descoperiți și celelalte taine ce le ascund. Iar, în cazul în care avem dreptate, vă invităm și la celelalte trasee ce trec dincolo de Șaua Terha, până la Vârful Buba și Pasul Grădinița sau Vârful Bistriciorul. Bineînțeles, după ce veți căpăta mai multă experiență și curaj.  

Aceste drumeții scurte, care nu necesită multă experiență, ci doar voie bună, sunt potrivite și pentru o excursie de familie, dar și un teambuilding. Indiferent de context, suntem convinși că vă veți simți bine, iar echipa se va uni.  

Noi vă așteptăm în resortul nostru, gata pentru o drumeții, dar și cu alte activități precum mesele festive, seri de jocuri și seri în jurul focului. Iar, dacă vreți să aflați mai multe informații despre trasee și echipamentul necesar, nu ezitați să ne contactați. Cât despre celelalte legende ce-nconjoară locul, vă așteptăm să veniți ca să le descoperiți!

Ne găsiți direct de pe site, pe pagina de Facebook: Fisherman’s Colibița sau la telefon: 0746-511961; 0746-051344.

 

Previous Post

Beneficiile saunei

Next Post

Pasul Tihuța- istoric

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top