De câte ori te-ai întrebat cât de nociv este aerul pe care îl respiri? Mai ales în orașele aglomerate, calitatea aerului scade de la zi la zi, din cauza mașinilor, a fabricilor care poluează, a deșeurilor nereciclate și a multor altor factori. Raportul mondial al calității aerului din 2020 publicat de Greenpeace arată faptul că România s-a clasat pe locul 15 din lista țărilor cu aerul cel mai poluat, asta din cauza orașelor în care calitatea înregistrată a aerului este foarte joasă.
Totuși, aceasta este doar un raport generic. Nu trebuie să ignorăm faptul că în țara noastră există și adevărate oaze de aer curat. Un astfel de paradis climateric puteți regăsi și la Colibița. Această zonă este recunoscută pentru aerul ozonat și cu un nivel ridicat de ioni negativi, care a rămas nealterat de mai bine de 120 de ani, în ciuda schimbărilor climatice care s-au petrecut în lume.
În timp ce concentrația medie de ozon din aer în România este de 72,6 micrograme/m3, valorile înregistrate la Colibița sunt de 90 micrograme/m3. Ca aceste valori să pară cât mai clare, trebuie să menționăm că de la o concentrație de 120 micrograme/m3, aerul devine aproape imposibil de respirat.
Luând în considerare cifrele, nu este de mirare că toți oaspeții spun că, după câteva zile aici, simt cum scăpa de oboseală, stresul și agitația de zi cu zi. Iar proprietățile curative sunt cu atât mai evidente cu cât zona a reprezentat un loc în care oamenii veneau pentru a se vindeca de TBC. Sanatorul Caritatea din Colibița găzduia, la începutul secolului trecut, tineri, elevi și studenți care voiau să treacă peste acesta boală.
Aceste proprietăți vindecătoare s-au păstrat în timp, motiv pentru care Colibița este și astăzi o destinație ideală pentru cei care vor să se trateze de diverse boli pulmonare și unde pot respira un aer la fel de pur că cel din Alpi, iar priveliștile montane nu sunt nici ele departe de cele elvețiene. Aerul este plăcut, climatul este temperat, constant, nu întâlnești curenți prea puternici, iar altitudinea de 900m la care se afla Colibița permite o aclimatizare foarte ușoară.
Persoanele cu afecțiuni precum astm sau astenie, ori cei care vor să recupereze în urma unui surmenaj ori după alte afecțiuni pulmonare, cardiovasculare, hipertiroidiene și reumatice, sunt bineveniți în zonă. Și ei, dar și cei care vor să trăiască experiență de a-și umple plămânii cu aer curat, pot veni la Fisherman’s Colibița Resort. Aici îi așteaptă un loc liniștit pentru odihnă, dar și multe activități în aer liber, pe lac și pe munte, ca să se poată bucura pe deplin de proprietățile vindecatoate și frumusețea locului.
Dacă vrei să te tratezi sau îți dorești doar să te relaxezi și să respiri aer proaspăt, contactează-ne direct de pe site, pe pagina de Facebook: Fisherman’s Colibița sau la telefon: 0746-511961; 0746-051344.