După lacul Colibița, există o listă valoroasă de locuri și clădiri pe care merită să le vizitezi din Colibița! Două dintre ele sunt chiar Pasul Tihuța și munții ce adăpostesc lacul.

Pasul Tihuța (numit și Pasul Bârgău) este o trecătoare situată în grupa nordică a Carpaților Orientali în sud-estul Munților Bârgău, la o altitudine de 1201 metri și asigură legătura între Depresiunea Dornelor și Depresiunea colinară a Transilvaniei. 

Sub numele de Pasul Bârgău sau Borgo Pass, a apărut pentru prima dată după construcția pe valea Bârgăului a drumului de legătură dintre Transilvania și Bucovina, în harta elaborată ca urmare a celei de-a treia ridicări topografice austriece (1869-1887). Populară la nivel mondial a devenit însă, când Pasul Tihuța a fost menționat în romanul Dracula al lui Bram Stoker, desemnând locul unde avocatul Jonathan Harker este așteptat de caleașca contelui, să fie dus la castelul său din Carpați.

De-a lungul popularizării sale, legenda a fost reluată ca atare în ecranizările corespondente din 1931 ale cărții. Pe parcursul celor 82 de kilometri poți avea parte de mai multe atracții pe care merită să le vizitezi precum: stațiunea Piatra Fântânele, Munții Călimani și Munții Bârgăului, lacul Colibița pe care noi încercăm să îl popularizăm prin intermediul resortului nostru și a activităților pe care le organizăm pentru turiștii zonei.

Cele mai cunoscute trasee turistice sunt:

  1. Traseul marcat cu o cruce roșie

Acesta vă va duce către Piatra Fântânele – Poiana Toader – Valea Izvorul Lung – Satul Mita, lângă lacul de acumulare Colibița.

 

  1. Traseul marcat cu un punct roșu

El duce către Vârful Piatra Fântânele – Varful Obcioara – Vârful Zimbru.

 

  1. Traseul marcat cu bandă roșie

Acest cuprinde Piatra Fântânele – Pasul Tihuța – Vârful Măgura Calului, la 1230 de metri Dealul Frau – Pasul Grădinița.

 

  1. Traseul marcat cu un punct albastru

Pe acesta veți întâlni Izvorul lui Borcut și poteci care vă vor conduce către Munții Călimani, Munții Rodnei și Bârgăului.

 

Pentru cazare nu trebuie să vă faceți griji, trebuie doar să ne contactați și, odată întorși din drumeție, vă puteți bucura de frumusețea lacului Colibița la Fisherman’s Colibița Resort!

Nu mai aștepta! Contactează-ne direct de pe site, pe pagina de Facebook: Fisherman’s Colibița sau la telefon: 0746-511961; 0746-051344.

Previous Post

Trasee pentru drumeții în Colibița, special cocepute pentru începători!

Next Post

Aerul de Colibița- cel mai curat aer din țară?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top